Supersonic Blues Machine feat. Eric Gales (USA)

In 2015 ontstond bij een drietal muzikanten, te weten Texas bluesrocker Lance Lopez, producer/bassist Fabrizio Grossi en drummer Kenny Aronoff het idee om hun krachten te bundelen. Dit illustere drietal heeft al ruimschoots hun sporen verdiend in de hedendaagse bluesrock wereld en hebben gespeeld met alle groten der aarde. Binnen no time werd de Supersonic Blues Machine geboren. 

Begin 2016 kwam dan hun verrassend en gevarieerde bluesrock album ‘West of Flushing, South of Frisco’ uit, met gastbijdragen van iconen als Walter Trout, Billy F. Gibbons, Chris Duarte, Eric Gales, Warren Haynes en Robben Ford. Initiator Grossi gaat met zijn muzikale kameraden terug naar de essentie van waar het volgens hem allemaal is begonnen: de Blues.

Niemand minder dan supergitarist Eric Gales (Raw Dawg) zal de Supersonic Blues Machine vergezellen in Eindhoven. Eric, geboren en opgegroeid in Memphis, Tennessee, heeft muziek met de paplepel ingegeven gekregen. De linkshandige gitarist/zanger steekt zijn liefde voor Jimi Hendrix niet onder stoelen of banken en dat is duidelijk in zijn muziek terug te horen.

Met de Supersonic Blues Machine feat. Eric Gales haalt LightTown Blues een dynamische combinatie van rock, funk en blues naar Eindhoven en wordt het publiek zonder twijfel een opwindende set vol stevige, vette bluesrock voorgeschoteld.