Layla Zoe (CAN)

De Canadese singer-songwriter Layla Zoe is allang geen onbekende meer in Europa. Als jong meisje al bezeten van muziek, breekt de charismatische ‘Firegirl’, zoals ze liefkozend wordt genoemd, hier in 2013 definitief door met haar bejubelde album ‘The Lily’. Jeff Healey was al fan, ze heeft met grootheden als Sonny Landreth en Henrik Freischlader op één podium gestaan en heeft inmiddels tien albums en vele internationale optredens op haar naam gezet.

De charismatische Layla doet met haar soulvolle stem en indrukwekkende performance denken aan Janis Joplin, Beth Hart en Dana Fuchs. Ze heeft een unieke bluesy stem, die je diep in je hart kan raken Deze spirituele zangeres is daarnaast ook een succesvol songwriter en haar overwegend persoonlijke teksten grijpen menigeen naar de strot.

Verwacht dynamische bluesrock in de stijl van Hendrix en SRV, vakkundig vermengd met spirituele gospels en soul. Samen met haar uitstekende band, en met name met gitarist Jan Laacks, staat Layla garant voor een wilde rit in een rollercoaster van gepassioneerde muziek. “Ik wil dat mensen door mijn muziek in contact komen met gevoelens die diep in hun hart begraven liggen”, aldus Layla, overigens in 2016 door de Europese Blues Awards uitgeroepen tot ‘Beste Vocalist’!